|

Maminkám

Letos, v roce 2016, se slaví v neděli 8.5. Den matek. O dni matek, o jeho historii  jsme psali článek v roce 2014. O tom, jaké to je, když se žena stane maminkou, se můžete dočíst v našem článku ke dni matek pro rok 2015.

Jen maminka ví a zná nejlépe svoje dítě. Na tom se nedá nic změnit. Jsou však i takové chvíle v životě, kdy maminka hledá pomoc … Byla zjištěna v prenatálním období vrozená vada vašeho miminka? Bylo zjištěno a lékaři sděleno, že vaše miminko budete mít rozštěp? Narodilo se vám miminko s rozštěpem a nikdo vám o tom v průběhu těhotenství nic neřekl, nikdo vám nedal žádnou informaci? U vašeho miminka byl diagnostikován rozštěp? Každý z nás se v životě setká se zdravotními problémy a se situací, kdy musí vyhledat pomoc. Nezisková organizace Šťastný úsměv, z.s., vám nabízí pomoc právě s tím, co se skrývá pod slovem ROZŠTĚP.

11958096_10206369685114225_7703604595736177680_oVe Šťastném úsměvu víme, že správné informace o léčbě jsou velmi důležité. Proto jsme vydali průvodce léčbou Pro tvůj šťastný úsměv a logopedickou příručku Mami, tati – procvičujte se mnou. Ještě než se rozhodnete, co budete dělat dál, můžete si je, milé maminky, přečíst. Jsou tu k dispozici pro vás.

Pro tvůj šťastný úsměv
Publikace vás provede informacemi o léčbě rozštěpu, která trvá od narození až do dospělosti, čtivou formou. Texty jsou doplněny nákresy, fotografiemi a fiktivním příběhem. Pomůže vám, milé maminky, zorientovat se v problematice oborů, které léčba zahrnuje. Najdete v ní chronologicky řazené a srozumitelné údaje nejen o základní léčbě, ale také zkušenosti s péčí o dítě, tipy jak předcházet komplikacím a stručný slovníček odbornějších výrazů, které by pro někoho snad nemusely být zcela srozumitelné.

Napsala Martina Kolísková a MUDr. Zdeněk Dvořák, Ph.D.

Mami, tati – procvičujte se mnou
Publikace vám přiblíží, jakým způsobem dochází k vývoji řeči, či do jaké míry může řeč ovlivnit rozštěp. Zabývá sluchovými obtížemi při rozštěpu obličeje a tím, jak je můžete případně i sami rozpoznat. Maminky však zejména ocení praktická cvičení pro zlepšení výslovnosti a zajímavé tipy na pomůcky a hry. Je to totiž hlavně maminka, která nejčastěji na své děťátko mluví a může ovlivnit jeho řeč.

Napsala Mgr. Michaela Chotěborová

Co pro maminky právě připravujeme?
Vrcholí přípravy na vydání tzv. fotoknihy s krátkými medailonky těch, kteří se narodili s obličejovým rozštěpem. Maminky v porodnicích a centrech prenatální medicíny si budou moci přečíst příběhy jiných maminek, které vychovávají svoje dítě s rozštěpem nebo příběhy přímo od lidí, kteří se s rozštěpem narodili. Medailonky budou provázet fotografie paní Lenky Hatašové.

Chtěli byste také pomoci maminkám? Maminkám, které potřebují pomoci zvládnout léčbu, která se skrývá za slovem ROZŠTĚP? Chtěli byste přispět rozesílání knih Pro tvůj šťastný úsměv a logopedických příruček Mami, tati – procvičujte se mnou  nebo nové fotoknihy, která již na počátku léta půjde do tisku?

Chtěli byste se stát dárcem neziskové organizace Šťastný úsměv, z.s. a podpořit ty, kterým se do života připletl rozštěp obličeje? Darujte šťastný úsměv.  Darujte pomoc s aktuálními projekty. Pomozte nám s osvětou sdílením informací z webu i našeho facebookového profilu.

Pomozte spolu s námi maminkám dětí s rozštěpem obličeje projít léčbou s úsměvem.

                                                                                       Děkujeme

Podobné příspěvky

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *