II. ROČNÍK DÁRKOVÁNÍ PRO ŠŤASTNÝ ÚSMĚV

V pátek 14. a sobotu 15.12. se ve Znojmě uskutečnil už druhý ročník Dárkování pro Šťastný úsměv.

Výtěžek z letošního ročníku půjde na konto Občanského sdružení Šťastný úsměv, které bylo založeno už v roce 2005 a které pomáhá rodinám dětí s rozštěpy obličeje projít léčbou s úsměvem.

Celé Dárkování bylo zahájeno v pátek 14.12.2012 krátce po 17 hodině. Na zahájení a v sobotu při ukončení zazpíval pěvecký sbor studentů SOU a SOŠ SČSMD Znojmo s.r.o. (Střední odborné učiliště a Střední odborná škola jejichž zřizovatelem je Svaz českých a moravských spotřebních družstev v Praze)

Zejména díky studentům a učitelskému sboru výše uvedené školy bylo Dárkování zajímavé a úspěšné.

Akce se dále zúčastnili drobní řemeslníci a prodejci dárkového zboží. Nejzajímavější asi bylo pro všechny příchozí sledovat při práci skláře ze Skelné hutě u Hluboké nad Vltavou www.sklarna.euweb.cz,, kteří si přivezli pec a přímo na místě předváděli své umění. Před očima nám z roztaveného skla vznikaly různé figurky (labutě, čerti, prasátka, ale i kytičky, zvonečky a mnoho dalších). Zájemci z řad přihlížejících si mohli sami vyzkoušet jak se se sklem pracuje. A mohli si vyzkoušet hned dvě věci, foukání skla nebo vinutí korálků.

Dárkování se odehrávalo v průjezdu a ve sklepení domu v Zelenářské ulici a majitel objektu byl tak laskav, že nám celé prostory poskytl zdarma.

Ve sklepení byl bar, kde se nabízelo svařené víno a gulášová polévka. Také tam zájemci našli inspiraci na to, jak o Vánocích prostřít slavnostní vánoční tabuli či jak zajímavě zabalit vánoční dárky. A dárky bylo možno si i přímo na místě nechat zabalit, což někteří rádi využili. Ve sklepení byly stolky prodejců, kde se nabízely krásné ruční výrobky, šperky, vánoční aranžmá, skleněné svícny a další pěkné drobnosti.

Svařené víno a čaj se prodávaly i u vchodu a nutno říci, že málokdo odolal. V pátek se prodávalo bílé svařené víno a v sobotu červené. Obě chutnala znamenitě.

V průjezdu byl i stánek našeho občanského sdružení, kde byly nabízeny výrobky maminek. První zmizela ze stolku sušená levandule. Zvonečky z pedigu se neprodaly všechny, a tak byly i se zbylými vánočními přáníčky přesunuty do prodejny Art-fashion http://artfashion.webnode.cz, kde je také kasička našeho sdružení a doufejme, že do ní do Vánoc ještě něco přibude.

 

Celá akce byla ukončena v sobotu po 17 hodině a těšíme se, že se ve zdraví a dobré náladě sejdeme i příští rok.

Výtěžek z akce bude znám až ve čtvrtek 20.12.2012, kdy je domluvena schůzka s vedením školy SOU a SOŠ Znojmo, na které budou peníze předány. Hotovost v kasičce bude přepočítána v neděli 23.12.2012

Fotografie si můžete prohlédnout ZDE

 

Poděkování patří zejména organizátorce celé akce, paní Ivetě Hlobilové za to, že celou akci zorganizovala Art-fashion

Hlavním partnerem celé akce byl A STAHL s.r.o.

 

 

 

Dalšími partnery, kteří se na akci podíleli, a jimž velmi děkujeme, byli:

SOU a SOŚ Znojmo 

Vinné sklepy Lechovice

Tiskárna Sládek Znojmo

Jatka Borotice s.r.o.

město Znojmo

fotografka Jana Polášková

Kofroň Production & Advertising s.r.o.

prodejna Mozaika

Děkujeme členům sdružení, kteří se do akce zapojili a to: Lucii Hornofové, Ludmile Trvajové, Daně Voráčové, Kamile Vilímkové, Jaroslavu Hlobilovi, Anežce Rouš Dvořákové, Heleně Lorencové, Lence Tůmové a manželům Cahovým

 

Podobné příspěvky

2 Komentáře

  1. Ahoj všichni.
    Zajímalo by mě, jestli už víte výtěžek z téhle akce??? 20.12 2012 už bylo, tak jsem zvědavá (a určitě nejen já), jak to ve Znojmě dopadlo.
    pěkný den Dana Voráčová

  2. Dle vyúčtování, které jsme obdrželi od SČMSD Znojmo, obdržíme celkem od studentů této školy Kč 3.050,- a přibližně tisíc korun za výrobky od maminek by ještě mělo být v kasičce, která je nyní v krámě u paní Hlobilové.
    (Finanční dar 1 000,- Kč z prodeje výrobků studentské firmy Best wine předá prezident společnosti Dinh Tuan Anh, zisk z prodeje občerstvení 2 050,- Kč předá ředitel SOU a SOŠ SČMSD, Znojmo, s. r.o. Mgr. Libor Hanzal).

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *