VÍTE KDO JSOU TO SLANÉ DĚTI?

Jsou to děti s nemocí příliš slaného potu na první pohled je nemůžete poznat. Často vypadají jako jejich zdraví vrstevníci. Nevíte, že každý den potřebují intenzivní léčbu, ani to, že jejich nemoc – cystická fibróza – jim i přes možnosti dnešní medicíny život zkracuje.

Cystická fibróza je u nás jedno z nejčastějších dědičných onemocnění s přibližným výskytem 1 na 3000 novorozených dětí. Onemocnění postihuje dýchací a zažívací systém postižených jedinců a je charakteristické tvorbou abnormálně hustého hlenu v těchto orgánech. Je to onemocnění, které se i přes intenzivní inhalační a rehabilitační léčbu, kterou je nutné provádět několikrát denně, s rostoucím věkem zhoršuje.

Občanské sdružení Šťastný úsměv nabídlo Občanskému sdružení Klub nemocných cystickou fibrózou pomoc při prodeji větrníků vyrobených VE STŘEDU 21. 11. 2012, V DEN, KDY SE SLAVÍ EVROPSKÝ DEN PRO CYSTICKOU FIBRÓZU a při té příležitosti i pomoc s informovaností o tomto onemocnění.

Větrník je logem Klubu nemocných CF a symbolizuje ztížené dýchání SLANÝCH DĚTÍ. Řada z nich ho nedokáže ani roztočit…

Větrníčky budou prodávat členi našeho sdružení na Vánočním jarmarku 14.12. ve Znojmě. Chcete-li se do této akce zapojit přímo účastí na prodeji nebo přispět svými výrobky, pište na mail mkoliskova@gmail.cz  Děkujeme za vaši podporu a těšíme se na vás ve Znojmě!

 

Více informací o slaných dětech najdete zde www.slanedeti.cz

Příspěvek byl publikován v rubrice Aktuality a jeho autorem je Martina Kolísková. Můžete si jeho odkaz uložit mezi své oblíbené záložky nebo ho sdílet s přáteli.

Napsat komentář